• İnönü Mahallesi Batı Bulvarı No:99 Batıkent / Yenimahalle / Ankara

Hasta Ziyaretçi Ve Refakatçi İşleyişi

Hastanemizde Ziyaretçilere Yönelik İşleyiş;

• Hasta/hasta yakınlarına hastanın genel durumu ve tedavi süreci hakkında, ilgili doktor tarafından bilgi verilir.
  • Hastanemizde yatan hastaların yakınları tarafından ziyaret edilmelerine, her gün hasta için uygun saatlerde izin verilir.
  • Hasta ziyaretleri hasta sağılığı açısından kısa sürelerde tutulur.
  • Ziyaretçi sayısı sınırlı tutulur. Sorumlu hemşirenin takip ve kontrolünde işleyiş yürütülür.
  • Ziyaret esnasında hasta yataklarında oturulmaması, yüksek sesle konuşulmaması ve hasta eşyasının kullanılmaması belirtilir.
  • 12 yaşından küçük çocukların hasta ziyaretlerine mümkün olduğunca getirilmemesi rica edilir.
  • Ziyaret sırasında, hastalara dışardan yiyecek-içecek ve canlı çiçek getirilmemesi konusunda bilgilendirme yapılır.
  • Yoğun Bakım Bölümü hasta yakını ziyaretleri; hastanın öncelikle birinci derece yakınlarına günde bir kez 13:00-14:00 saatleri arasında olmakla birlikte hastanın durumu ve ünitenin koşullarına göre hekim kararı ile değişebilmektedir. Yapılan ziyaret yoğun bakım hijyen kurallarına uyularak sorumlu hemşirenin gözetiminde olur.
  • Hastanemizde, hastalar, ziyaretçiler ve çalışanlar için sigarasız bir ortam sağlanması hedeflediğinden hastane içerisinde sigara içilmesi yasaktır. Sigara içmek isteyen hasta yakınlarının hastane dışına çıkmaları zorunludur.

Hastanemizde Refakatçilere Yönelik İşleyiş;

• Refakatçiler doktor ve hemşire direktifleri dışında hastaya yönelik bir uygulama yapılmaması konusunda bilgilendirilir.
  • Refakatçi değişimlerinde bölüm hemşirelerinin haber edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirilir.
  • Genel olarak eşya, malzeme kullanımı, gürültü, yüksek ses, sigara/alkol kullanılmaması doğrultusunda dikkat edilecek hususlar anlatılır.
  • Hastayla ilgili herhangi bir sorun olduğunda öncelikle hemşirenin haberdar edilmesi konusunda bilgilendirme yapılır.